Coronamaatregelen praktijk de Hoofdzaak

 

In coronatijden (en dus ook tijdens deze lockdown) volg ik de richtlijnen zoals die door de beroepsvereniging (NIP) worden omschreven.

Op hun website is de volgende tekst te vinden die afkomstig is van de

GGZ-richtlijnen corona:

           

"Psychologen die werkzaam zijn in de zorg kunnen ook na de afgekondigde maatregelen de zorg aan cliënten gewoon blijven verlenen binnen de al geldende richtlijnen. De meest recente richtlijn voor de GGZ geeft aan dat alle (zorg)-professionals die binnen deze instellingen en praktijken werken, onder de categorie cruciale beroepen vallen. Landelijke beleidsregels over bijvoorbeeld thuiswerken, gelden in principe niet voor hen. Het streven is dat de reguliere zorg, binnen alle geldende regels en beperkingen, zoveel mogelijk wordt voortgezet."

 

Wat betekent dit concreet?

 

* Kinderen en tieners zijn van harte welkom voor begeleiding en onderzoek mits er geen sprake is van corona gerelateerde klachten zoals verkoudheid, koorts, hoesten en hoofdpijn. Ook wanneer gezinsleden dergelijke klachten hebben, ga ik ervan uit dat je jouw kind thuis houdt en de afspraak annuleert om mogelijke besmetting te voorkomen. Twijfel je of jouw kind kan komen, schroom dan niet om even met mij te overleggen. 

 

* Wanneer jullie (ouders of kinderen) liever online begeleiding willen in plaats van naar de praktijk te komen, dan is dat mogelijk. Laten we dan even overleggen over de vorm waarin we dit kunnen doen. 

 

* Intake- en adviesgesprekken met ouders zullen alleen telefonisch plaatsvinden. Desgewenst via beeldbellen (Zoom of What's app).

 

* Wanneer ik jou of jouw kind ontmoet in mijn praktijk, dan zal ik zoveel  mogelijk 1,5 meter afstand houden. Ik ga ervan uit dat jullie dit ook doen. 

 

* Heb je nog andere vragen, die ik hierboven niet beantwoord heb, bel of mail mij gerust!