Welkom bij Praktijk de Hoofdzaak 

 

Heeft u een kind dat al een tijdje niet met plezier naar school gaat en/of klaagt dat het op school veel te makkelijk is of te langzaam gaat? Ziet u dat uw kind zich sneller ontwikkelt dan leeftijdgenoten of mist uw kind soms aansluiting bij klasgenoten omdat hij/zij met hele andere dingen bezig is? Komt uw kind met originele oplossingen voor problemen of houdt het zich bezig met ‘levensvraagstukken’ of filosofische kwesties, op een manier die je meestal niet ziet bij kinderen van die leeftijd? Denk dan eens aan een hoogbegaafdheidsonderzoek. Praktijk de Hoofdzaak biedt u alle kennis en ervaring die nodig is om te komen tot een goed onderzoek en- indien nodig- de juiste begeleiding.

 

Ik heb als kinderpsycholoog al vele jaren ervaring met het uitvoeren van begaafdheidsonderzoek en weet daardoor waar ik op moet letten tijdens de afname van de intelligentietest. Soms zijn kinderen bang om fouten te maken en willen ze alleen antwoord geven als ze het zeker weten. Soms worden ze verdrietig omdat ze (voor het eerst in hun leven) dingen moeten doen die ze echt lastig vinden. Dan is het belangrijk om hen goed op te vangen en te begrijpen wat er in hen omgaat. Het is mooi om te zien dat een kind, na even gepraat te hebben, weer met vertrouwen door kan gaan!

 

Werk- én levenservaring

Praktijk de Hoofdzaak is opgericht door kinder- en jeugdpsycholoog Marloes Van Delden – Verkerk. Vanuit een kleinschalige praktijk in Amersfoort bied ik op een persoonlijke manier hulp aan kinderen en ouders. Sinds mijn studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik veel ervaring opgedaan als kinder- en jeugdpsycholoog. Bovendien weet ik als moeder van vier kinderen wat het betekent om kinderen op te voeden en daar soms vragen bij te hebben.

 

Vertrouwde hulp, vlot geregeld

U kunt bij mij relatief snel terecht maar meestal is er wel een wachtlijst van een paar maanden. Ik voer alles zelf uit, zowel de intake als het onderzoek en de begeleiding. Daardoor ben ik altijd goed op de hoogte van uw situatie. De meeste kinderen voelen zich bij mij snel op hun gemak; ook voor het kind is het prettig en vertrouwd om steeds dezelfde persoon te ontmoeten. Het gaat immers om het welzijn van jouw kind, dat is de hoofdzaak!