Wie ben ik?

 

Ik ben Marloes van Delden, getrouwd en moeder van 4 zoons tussen de 15 en 22 jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten om te genieten van sport, natuur of vrienden. 

 

Omdat ik graag als zelfstandige wilde werken en het ondernemerschap mij trok, heb ik in 2010 deze praktijk opgericht. Al snel kwam hoogbegaafdheid op mijn pad en daar heb ik mij dan ook in gespecialiseerd. Een aantal jaren geleden heb ik bij Novilo de gevorderden-opleiding voor talentbegeleider gevolgd en mij ook ingeschreven bij het kwaliteitsregister hoogbegaafdheid. Daarnaast blijf ik mij via boeken, inter- en supervisie verdiepen in alles wat (hoog)begaafde kinderen nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. 

 

Een hoogbegaafd kind is vaak creatief, sensitief, autonoom, perfectionistisch, kritisch en authentiek en kan zich daardoor eenzaam voelen in de groep of in de wereld. Ik vind het een enorme uitdaging om elk kind te zien zoals hij/zij is, met al zijn bijzondere kenmerken en mogelijkheden. Elk kind is immers uniek en het is de kunst om daar de ruimte voor te geven. 

 

Edelweiss

Niet voor niets heb ik Edelweiss gekozen als thema op mijn website. Dit kleine bloempje heeft gelijkenissen met een hoogbegaafd kind. Het is allereerst prachtig maar ook zeldzaam. Het groeit op grote hoogte en het is voor zijn bestaan sterk afhankelijk van een goede ondergrond en voldoende zon. Zo ook het hoogbegaafde kind dat niet in alle omstandigheden volledig tot zijn recht komt. Als omgeving kunnen we veel voor deze kinderen betekenen! Edelweiss is kwetsbaar, uniek maar tegelijkertijd sterk en onaantastbaar. 

 

Zo blij als ik was toen ik voor het eerst Edelweiss in de bergen zag, zo blij hoop ik dat uw kind zal zijn als het gekend en gezien wordt in wie het is! Dat is de Hoofdzaak!