Aanmelding en intakegesprek

 

Contact opnemen met een kinderpsycholoog kan voelen als een drempel die je even over moet. Vanzelfsprekend kun je vrijblijvend en kosteloos contact  opnemen (telefonisch of per mail) om te bespreken wat er speelt om te kijken of ik iets voor jouw kind kan betekenen. Om zoveel mogelijk tijd over te houden voor onderzoek en begeleiding, stuur ik ouders vervolgens een intakevragenlijst toe waarna ik telefonisch of per mail contact opneem om verder te bespreken welk type onderzoek en/of de begeleiding nodig is.

 

Hoe dan verder?

 

1. Telefonische intake

Tijdens de telefonische intake bekijken we samen welk type onderzoek en/of begeleiding gewenst is. Vervolgens wordt bekeken of het kind gelijk geholpen kan worden of dat het op de wachtlijst kan worden geplaatst. 

  

2. Plannen van een onderzoeksdatum

Wanneer er een onderzoeksvraag ligt, wordt in overleg met jullie als ouders  een geschikte onderzoeksdatum gezocht. Daarbij is het goed om te weten dat onderzoek altijd in de ochtend plaatsvindt en het kind dus een dagdeel niet naar school kan gaan. Scholen geven altijd toestemming hiervoor. Wanneer het kind voor onderzoek komt, is het handig om het kind wat te eten en te drinken mee te geven voor tijdens de pauze. Alle kinderen krijgen tussen de testonderdelen door namelijk een pauze zodat ze energiek genoeg zijn om de opdrachten te kunnen maken. 

 

3. Indien nodig nog dezelfde dag de uitslag van het onderzoek

Als het kind het (intelligentie)onderzoek heeft afgerond, kan ik je nog dezelfde dag bellen en/of mailen over de uitslag. Uiteraard is het onderzoeksverslag dan nog niet klaar maar dan weet je al wel waar je aan toe bent, mocht je parttime of fulltime hoogbegaafdenonderwijs voor jouw kind overwegen.

 

4. Onderzoeksverslag en persoonlijk adviesgesprek

De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in een uitgebreid verslag en met jou/jullie besproken in een adviesgesprek. In het verslag beschrijf ik niet alleen de uitslagen van het onderzoek maar vermeld ik ook uitgebreid welke observaties ik heb gedaan tijdens het onderzoek. Daarnaast geef ik vaak ook adviezen voor school hoe zij zo goed mogelijk aan kunnen sluiten bij jouw kind. Ik streef ernaar om het adviesgesprek binnen 10 dagen na afronding van het onderzoek in te plannen.